Dapofa tilstræber at genanvende alt plast affald fra produktionen,
som bliver til granulat og anvendes til vores yderligere produktion til
f.eks.affaldsposer. Dapofa tilstræber at vi hele tiden prøver at

gøre vores produktion mere energibesparende.​

FAQ/PLAST

Hvad er plastik poserne lavet af?

De flesteplastik poser Dansk Poly Fabrik fremstiller er lavet af LDPE –også kaldet Low DensityPolyethylene. Vi fremstiller også poser i HDPE – High DensityPolyetylene.

Hvor kommer plast fra?

Plast fremstilles af råolie. Kun 5 % af verdens olieressourcer bruges til at lave alle former for plastmaterialer og produkter. Resten bruges som brændstof, energi og varme.

Hvad sker der med plastposer når vi smider dem ud?

Husholdningsaffaldet havner i forbrændingsanlæg hvor det udnyttes til varme og el. I Danmark genanvender og energiudnytter vi ca. 96 % af vores husholdnings affald. Det giver os en 1 plads i Europa.

Er papirposer bedre for miljøet end plastik poser?

Fremstilling af papirposer kræver store mængder af vand og kemikalier og dermed skaber store mængder af spildevand og affald. Alle internationale undersøgelser der sammenligner miljøpåvirkningerne af poser lavet i papir kontra plast viser, at plastposer påvirker miljøet langt mindre end poser af papir.

Hvad er fordelen ved plastikemballage?

  • Plast vejer relativt lidt
  • Plast er let at forme og tilføre unikke egenskaber
  • Plast kræver ingen vedligeholdelse
  • Plast kan genanvendes og energiudnyttes

Dapofa tilstræber at genanvende alt plast affald fra produktionen, som bliver til granulat og anvendes til vores yderligere produktion til f.eks.affaldsposer. Dapofa tilstræber at vi hele tiden prøver at gøre vores produktion mere energibesparende. A/S Dapofa er miljø godkendt af myndighederne. Mere plastemballage betyder mindre madspil. Plastemballage beskytter maden under transport og forlænger madens levetid.

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Adresse

​Dansk Poly Fabrik A/S

Salbjergvej 40-42
4622 Havdrup

Telefon: 46 18 55 66
Mail: dapofa@dapofa.dk

Om Dapofa

​A/S Dansk Poly Fabrik også kaldet Dapofa i daglig tale blev i 1980 stiftet af Kenneth Baun, som sammen med Dapofa har fejret 30 års jubilæum.

Dansk Poly Fabrik A/S | CVR. NR: 89473616